Verkeersborden: gewichten en afmetingen

Verkeersborden die bij deze les horen

BordSoortBetekenis
Bord i.v.m. parkeren en stilstaanParkeren toegestaan.

Bord i.v.m. parkeren en stilstaanParkeren toegestaan voor voertuigen met een M.T.M. van meer dan 3,5 ton.
VerbodsbordVanaf het verkeersbord tot en met het volgend kruispunt, verbod voor bestuurders van voertuigen of slepen gebruikt voor het vervoer van zaken, waarvan de M.T.M. meer dan 3.500 kg bedraagt, een gespan of een voertuig met meer dan twee wielen links in te halen.
VerbodsbordVanaf het verkeersbord tot en met het volgend kruispunt, verbod te rijden met een grotere snelheid dan deze die is aangeduid.

VerbodsbordVanaf het verkeersbord tot en met het volgend kruispunt, verbod voor bestuurders van voertuigen met een M.T.M. van meer dan 3,5 ton te rijden met een grotere snelheid dan deze die is aangeduid.


VerbodsbordVanaf het verkeersbord tot en met het volgend kruispunt, verbod voor bestuurders van voertuigen met een M.T.M. van meer dan 3,5 ton te rijden met een grotere snelheid dan 50 km/uur. Andere bestuurders mogen maximaal 70 km/uur rijden.
VerbodsbordVerboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de M.B.T. hoger is dan de aangeduide massa.
VerbodsbordVerbod aan het volgend kruispunt rechts af te slaan.

VerbodsbordVerbod voor bestuurders van voertuigen met een M.B.T. van meer dan 3,5 ton aan het volgend kruispunt rechts af te slaan.
VerbodsbordVerbod aan het volgend kruispunt links af te slaan.

VerbodsbordVerbod voor bestuurders van voertuigen met een M.B.T. van meer dan 3,5 ton aan het volgend kruispunt links af te slaan.
VerbodsbordVerboden toegang voor bestuurders van voertuigen gebruikt voor het vervoer van zaken.

VerbodsbordVerboden toegang voor bestuurders van voertuigen met een M.B.T. van meer dan 3,5 ton, gebruikt voor het vervoer van zaken.

VerbodsbordVanaf het verkeersbord tot het volgend kruispunt, verbod de cruise control of kruissnelheidsregelaar te gebruiken. Een opschrift op een onderbord beperkt het verbod tot de bestuurders van voertuigen waarvan de maximale toegelaten massa hoger is dan de aangeduide massa.

Ga terug naar de vorige pagina